Mulled Wine

Serves 4 people
Prep: 3 mins | Cook: 20 mins

Ingredients
– 1 litre red wine
– 2 (5cm) cinnamon sticks
– 1 dessertspoon whole cloves
– 1 large piece orange rind
– 1 large piece lemon rind
– 4 tablespoons sugar, or to taste

Directions:
1. In a saucepan over medium heat, combine the red wine, cinnamon, cloves, lemon rind and orange rind. Heat gently, but don’t bring to the boil. Stir in 2 tablespoons of the sugar, and once dissolved, taste to see if you’d like to add more.

2. Keep hot on medium to low heat for 20 minutes to let the flavours infuse the wine. Serve your Mulled Wine hot in glasses or mugs.

For a non alcoholic version just follow the same recipe but use red grape juice, apple juice or cranberry, reduce the sugar by 2/3 to ½ and add a fairly large piece of fresh Ginger.

Mulled Wine
Serve 4 pessoas
Preparar: 3 minutos | Cozinhar: 20 minutos

Ingredientes:
– 1 litro de vinho tinto
– 2 pedaços de canela em rama
– 1 colher de chá de cravo da índia em pó
– 1 casca de laranja grande
– 1 casca de limão
– 4 colheres de sopa de açúcar (ou a gosto)

Instruções:
1. Em uma panela a fogo médio, misture o vinho, canela, cravo e cascas de laranja e limão. Esquente suavemente, sem deixar ferver. Acrescente 2 colheres de açúcar e, se quiser mais doce, outras 2.

2. Mantenha a panela em fogo médio ou baixo por 20 minutos para deixar os sabores se misturarem com o vinho. Sirva o Mulled Wine quente em copos ou canecas.

Para uma versão não alcoólica, siga as mesmas instruções, mas use suco de uva ou maçå, diminua o açúcar pela metade e acrescente uma porção grande de gengibre.

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